Algemene voorwaarden
Deze algemene voorwaarden voor levering zijn van toepassing op alle overeenkomsten die u met 1001sjaals sluit, of het nu om leveringen van artikelen gaat of om de levering van diensten. Door te bestellen geeft u aan met de algemene leveringsvoorwaarden akkoord te gaan.

Lees a.u.b. deze Algemene Voorwaarden zorgvuldig voordat u iets bestelt.

Bestelling en totstandkoming overeenkomst
Alle aanbiedingen door verkoper worden vrijblijvend gedaan en geschieden middels publicatie op de website. 1001sjaals is nimmer gehouden aan een aanbod indien sprake is van druk-, zet-, of programmeerfouten van onder andere haar mailings of website. De overeenkomst komt pas tot stand op het moment dat 1001sjaals een bestelbevestiging aan de koper verzendt (e-mail). Een bestelbevestiging wordt door 1001sjaals niet eerder verzonden dan na ontvangst van een door de koper volledig ingevuld bestelformulier. Koper kan het bestelformulier verzenden via de website. In individuele gevallen kan 1001sjaals besluiten om bestellingen te weigeren, dan wel nadere voorwaarden te stellen alvorens over te gaan tot levering. 1001sjaals is niet verplicht deze weigering nader te motiveren. Een bestelling is definitief na ontvangst van de betaling via bank- of giro overschrijving, creditcard of ideal. Na ontvangst van de betaling zal 1001sjaals uw bestelling zo spoedig mogelijk verzenden. Voor de bestelde artikelen kan (binnen Nederland) een levertijd van 2 werkdagen worden aangehouden . In het geval dat bestelde artikelen niet op voorraad, dan zal de verwachte levertijd zo snel mogelijk worden medegedeeld. Indien leveren binnen 2 werkdagen niet mogelijk is wordt dit via de mail vermeldt. Indien er geen betaling binnen 7 werkdagen na ontvangst van de bestelling plaatsvindt vervalt de bestelling.

Verzenden
Verzendkosten zijn mbt de heenzending voor de verkoper en de eventuele terugzending voor de koper. Verzenden gebeurt voor eigen risico van de klant. 1001sjaals zorgt ervoor dat de producten goed en veilig verpakt worden en levert ze netjes af bij een vestiging van TNT Post. 1001sjaals is niet aansprakelijk voor schade, vermist raken of diefstal tijdens de verzendprocedure.

Prijzen en betalingen
Alle prijzen zijn uitgedrukt in Euro (EUR) en inclusief omzetbelasting(BTW). Als op de site of op de orderbevestiging een prijs staat die niet correct is, behoudt 1001sjaals het recht alsnog de juiste prijs in rekening te brengen.

Retourzendingen
Indien u een product bij 1001sjaals koopt heeft u het recht om binnen 14 werkdagen te melden dat u van de koop afziet. Vervolgens heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling, mits voldoende gefrankeerd, te retourneren met uitzondering van afgeprijsde artikelen uit de voorgaande collectie. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening van de koper. Een product kan alleen geretourneerd worden indien het product ongebruikt, onbeschadigd en compleet in originele verpakking teruggestuurd wordt. Indien het product in goede orde retour is ontvangen, zal het aankoopbedrag uiterlijk binnen 10 dagen worden teruggestort.

Reclames en aansprakelijkheid
De bestellingen die via www.1001sjaals.nl worden gedaan worden met de grootste zorg uitgevoerd, mochten er onverhoopt problemen zijn met de bestelling, dan gelden de volgende bepalingen: U heeft de verplichting om bij aflevering te onderzoeken of de producten aan de overeenkomst beantwoorden. Indien dit niet het geval is, moet u 1001sjaals daarvan binnen zeven (14) werkdagen via de e-email in kennis stellen. Na het verstrijken van deze termijn wordt u geacht de goederen te hebben aanvaard. Indien is aangetoond dat de producten niet aan de overeenkomst beantwoorden, heeft 1001sjaals de keuze de betreffende producten tegen retournering daarvan te vervangen door nieuwe produkten, danwel de factuurwaarde daarvan te restitueren. Wanneer u het gekochte product wilt ruilen voor een ander product of model dan stuurt u eerst het gekochte product ongedragen, compleet in originele verpakking, onbeschadigd en voldoende gefrankeerd binnen zeven (14) werkdagen terug op je eigen kosten. Wij zullen vervolgens het nieuwe product of model weer kosteloos versturen. Een eventueel prijsverschil zal door u worden bijbetaald of door ons worden teruggestort. Onverwachte prijsverhogingen van de fabrikant en typefouten in prijzen en of tekst zijn voorbehouden. Hier kunnen door de bezoeker van de website/ koper geen rechten aan worden ontleend.

Garantie
Op de sjaals kan helaas geen garantie gegeven worden. Indien er zich hier binnen een maand na aankoop een probleem voordoet kunt u contact opnemen met info@1001sjaals.nl en zullen we samen bespreken op welke manier we het probleem op kunnen lossen.

Wasvoorschrift voor sjaals
Om lang van sjaals te kunnen genieten raden wij u aan de sjaals zo weinig mogelijk te wassen (een nacht buiten hangen in de mist doet wonderen!). Mocht er toch een vlek op verschijnen dan raden wij u het volgende aan om te doen: Alle wollen en zijden sjaals kunnen niet met de hand gewassen worden ivm doorloop van patronen. Wij raden u aan om deze altijd aan te bieden bij een stomerij. Alle overige sjaals kunnen gewassen worden met een handwas of op een kort koud water programma (wolwas) in de wasmachine. Belangrijk hierbij is wel dat een handwas max 3 minuten mag inweken en bij een machinewas de sjaal na het wassen direct uit de wasmachine gehaald moet worden en opgehangen dient te worden (dit om kleur-doorloop te voorkomen).

Algemeen
1001sjaals is een webwinkel, opgericht in 2009, welke staat geregistreerd bij het handelsregister van de kamer van koophandel te Hilversum onder nr 32158999 met als BTW nummer 110229915B01.